Street Art Camp 2019

Kunstmuseet Nord-Trøndelag ønsket gjennom dette prosjektet å samle kreative barn og unge til Namsos, og arbeide med gatekunstnerne RAMPESTREK. Hovedprosjektet bestod i å gjøre togtraseen fra Angelskjæret til Namsos Lufthavn mer spennende, hvorav vi arbeidet med langveggen på den nedlagte tresonittfabrikken på Hylla.

 

Deltakerne ble med på den kreative prosessen fra idé til ferdig vegg. Vi tok elementer fra lokal historie knyttet til området, og krydret det sammen med moderne elementer.  Det ble sprayet, malt, tegnet m.m. og det ble jobbet individuelt og i team.

HOTSPOTS AS dokumenterte uka med drone og actionkamera, hvor resultatet ble en kort film som viser progresjonen fra rå vegg til ferdig veggmaleri.

 

Instruktører

RAMPESTREK: Rampestrek er et gatekunstkollektiv fra Harstad som består av Torgeir Riise og Tobias Leufstadius. De er begge graffitikunstnere med ca 30 års erfaring til sammen. Når de ikke maler vegger, studerer Torgeir kunst i Nederland og Tobias jobber som tatovør på Huldra Tattoo i Harstad.

YVONNE ANTONSEN er formidler og prosjektutvikler ved Kunstmuseet NordTrøndelag. Hun initierte og har drevet Kunstmuseets populære Kunstverksted siden 2014. Yvonne er drivkraften bak dette prosjektet som startet i 2017, med sin interesse i alt som er retro og street art, og et ønske om å involvere barn og unge i interaktive kunstverk.