Den Kulturelle Skolesekken

DKS verksted i linosnitt.

Kunstmuseet NordTrøndelag tilbyr to DKS-produksjoner i Namsos Kommune. I 10. trinn gjennomføres Si det med trykk! og i 5. trinn gjennomføres Leireverksted.

SI DET MED TRYKK!

Kunstmuseet NordTrøndelag presenterer DKS-produksjonen SI DET MED TRYKK! 10. trinn inviteres til formidling og verksted i grafikk. I løpet av økten blir elevene kjent med kunstner og grafiker Julie Ebbings (f.1985) kunst. Vi ser på, diskuterer og reflekterer rundt kunstens innhold, uttrykk, budskap og påvirkning. Etter det har vi verksted i linosnitt, hvor elevene lærer om grafikk og lager sine egne linoleumssnitt med sine egne budskap.

2 skoletimer

 

LEIREVERKSTED

Gjennom formidling og praktisk verksted blir elevene på 5. trinn kjent med leire som medium, og hvordan leire kan brukes. Leire kommer fra bakken, og er et miljøvennlig materiale. Det har blitt brukt til å lage gjenstander som krus, krukker, perler og figurer i mange tusen år. Vi ser på og snakker om eksempler på gjenstander og skulpturer fra Kunstmuseet NordTrøndelags samling, signert kunstner og Namsosing Alvhild Finsberg (f. 1903-d.1953). Vi reflekterer også over ulike uttrykk i moderne skulpturer. Elevene prøver ulike teknikker for å bearbeide leiren, sammenføye og forme sine egne produkter.

1,5 skoletimer