Street Art Camp 2017

Kunstmuseet NordTrøndelag inviterte barn og unge (10 år +) fra Namdalsregionen til å delta i en ukeslang street art workshop 7. - 11. august - med kunsteren Peacetu og Kunstmuseets formidler Yvonne Antonsen. 

Kunstmuseet NordTrøndelag gjennomførte sin aller første Street Art Camp i 2017, et sommercamp-prosjekt som satte spor for deltakerne og innbyggere i Namsos. 12 barn og unge deltok, under ledelse av prosjektleder og instruktør Yvonne Antonsen, og street art kunstneren PEACETU (Rodrigo Lisboa). Resultatet ble et stort veggmaleri på Namsos havn og Namsos ungdomsskole, og en interaktiv park i sommerhalvåret utenfor Kulturhuset i Namsos. Dette har gitt en ny impuls i byen og for byens beboere.

Street Art Camp 2017 ble støttet av Kultur i Bevegelse i Namsos kommune, Byggmakker Gipling Namsos, Malermester Jan Husby AS, Husby Fagsenter, Fotograf Hågensen, Husqvarna-butikken og Rema 1000. Vi takker også for samarbeidet med Trondheim havn, Namsos ungdomsskole og Kulturhuset i Namsos.

Instruktører

Peacetu (Rodrigo Lisboa) er en brasiliansk kunstner som har lang erfaring med kunstprosjekter ved norske skoler, og kommer med strålende referanser fra tidligere kunstverksteder. Peacetu sin kunstneriske stil er preget av hans oppvekst i Brasil med sterke farger og former.

Yvonne Antonsen er en utøvende kunstner og formidler ved Kunstmuseet NordTrøndelag. Hun initierte og har drevet Kunstmuseets populære Kunstverksted siden 2014. Yvonne er drivkraften bak dette prosjektet med sin interesse i alt som er retro og street art, og et ønske om å involvere barn og unge i interaktiv kunst.