Street Art Camp

Street Art tar kunst ut fra galleriet og omfatter alt fra veggmalerier laget med spraymaling til skulpturer og «yarn bombing». Kunstmuseet NordTrøndelag ønsker gjennom Street Art Camp å samle kreative barn og unge til Namsos, og fornye byen med fargerik kunst til glede for alle.

Kunstmuseet NordTrøndelag har arrangert Street Art Camp siden 2017. I campen lærer barn og unge fra Namdalen om gatekunst sammen med en anerkjent gatekunstner. Kunstneren lager også et eget verk ute i byrommet i Namsos. Bakgrunnen for campen var å skape et kunstfaglig tilbud i sommerferien, med målsetting om å spre glede og engasjement om kunst til campens deltagere, men også innbyggerne i regionen.

Street Art Camp 2022 markerer Skeivt Kulturår. Det er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge og på initiativ av Nasjonalmuseet, Nasjonalbiblioteket og Skeivt Arkiv feires dette over hele landet. I campen vil vi gjennom samarbeid, formidling og kunstneriske uttrykk jobbe med skeivt tema.

Årets gatekunstner er Ebba Chambert (SE/DE). Ebba vil lede formidling med barne- og ungdomsgruppene, samt lage sitt eget gatekunstverk i byen. Ebbas fargerike kunst er en hyllest til livet, kvinnen og naturen. Hun henter inspirasjon fra blant annet folklore og musikk. Ebba har tidligere arbeidet med offentlige verk på Copenhagen Literaturhause, og «Stolta spårvagnar» under EuroPride i Göteborg 2018.

Vi samarbeider med NamdalsPride som vil lede formidling og verksted med skeivt fokus. NamdalsPride arbeider aktivt med å bidra til at Namdalen skal være et trygt sted for alle mennesker, uansett seksuell legning og kjønnsidentitet. De arrangerer den årlige prideparaden i regionen.

Gjennom midler fra Museet Midt og Kunstmuseet NordTrøndelag kan vi tilby campen gratis for alle deltagere, noe vi er veldig takknemlige for! Vi gleder oss til en heidundrende camp!

STREET ART CAMP er på dagtid 8. - 11. August.

Er du mellom 10 - 14 år? Meld deg på her

Er du mellom 15 - 19 år? Meld deg på her

For mer informasjon, ta kontakt med museumspedagog Frida Edlund, tlf. 48 88 00 41.

 

Les mer om årets gatekunstner her