iaktta: Jordal og Falck-Næss

Utstillingen iaktta: Jordal og Falck-Næss er en fotoutstilling som viser seriene SHE HUNTS av Ingerid Jordal og Blue Eyes Crying in the Rain av Felix Falck-Næss. Jakttemaet spiller seg ut gjennom ulike tilnærminger i Jordals dokumentarfoto og Falck-Næss’ kunstfoto.

Streben etter blinkskuddet sveiser fotografen og jegeren sammen. Begge speider etter byttet sitt, med siktet klart til å skyte. Byttet krever en grundig bearbeiding – enten gjennom utskjæring av dyreinnvoller under vommingsprosessen, eller gjennom valg av utsnitt, motiv og farger under redigeringen. En stor glede for både jeger og fotograf er å ta byttet med hjem, og henge troféet på veggen.

Fotografene Ingerid Jordal og Felix Falck-Næss har samtidig vidt forskjellig framgangsmåter og uttrykk. Jordal er ute etter faktaene. Falck-Næss arbeider på sin side med de sosiale spillereglene innad i jaktlaget, og fanger poesien i praktiske omstendigheter.

 

Utstillingsperiode: 3. februar – 4. mai 2024

Hovedbilde: Ingerid Jordal, Jegeren, 2017 ©  I. Jordal/BONO. Foto: Ingerid Jordal. Felix Falck-Næss, Uten tittel, 2019 © F. Falck-Næss/BONO. Foto: Felix Falck-Næss