10.12.16 HANNA HØINESS

Namsos Kunstforenings Namdalsstipendiat 2016 er kunstneren Hanna Høiness.

I utstillingen Aokigahara. Tro, håp og kjærlighet. Del I viser hun både verk fra en serie hun har jobbet med over lengre tid, og verk laget under hennes opphold som gjestekunstner på Snedkeriet her i Namsos.

Hanna Høiness forteller:

For å kunne fortelle mine historier, via maleriet, har jeg kommmet frem til et billedspråk der jeg bygger videre på teknikker, objekter og farger jeg har brukt gjennom mitt kunstnerskap. Fortellingen startet med utstillingen “Aokigahara” på Galleri Semmingsen, august 2016, hvor historiene spinner rundt fravær av dyd. Maleriene inneholder historier, hendelser og samtaler, der dyden er forsøkt skjøvet til side, andre hvor dyden ikke eksisterer og noen der skammen kunne tatt overhånd. Tittelen er navnet på en svært vakker skog ved foten av Fuji fjellet, der tettheten av trær, mangelen på dyr og den totale stillheten gjør skogen til et populær rekreasjonsområde. Skogen er desverre også et sted hvor mange tar sitt eget liv. Flere av likene blir aldri funnet. Jeg vet at skogen finnes, men jeg trenger den ikke.

Utstillingsperiode: 10. desember 2016 – 14. januar 2017