26.09.15 ANN IREN BUAN

Ann Iren Buan jobber med tegning i en tredimensjonal praksis, der hun hovedsakelig lager monumentale verk som utfordrer distinksjonen mellom tegning og skulptur.

Verkene består av materialer som papir, pastellkritt, pigment og gips. Gjennom ulik røff behandling av arbeidene skaper hun sår, rifter og hull, og tegningene tvinges ofte sammen ved at de limes, brettes eller støpes. Gjennom den destruktive behandlingen i prosessen beveger arbeidet seg uungåelig mot en tilstand av forfall. Arbeidene resirkuleres ofte inn i produksjonen av nye verk.

Ideene til skulpturene kommer som en reaksjon på rommet de skal stilles ut i, og planlegges i samspill med arkitekturen. Buan er opptatt av å skape en kroppslig og følelsesmessig relasjon mellom verk og betrakter. Les mer her.

Utstillingen har fått tittelen Keepers, og viser en installasjon bestående av flere skulpturer, samt en serie med objekter i ramme. Til 07.11.15.

Utstillingen er støttet av Kulturrådet.