28.04.12 STÅLE SØRENSEN

Utstillingen “Nye Skulpturer” består hovedsaklig av skulpturer og installasjoner laget de siste fire årene. Sørensen har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen og Chelsea College of Art. Han debuterte ved Høstutstillingen i 2004 og har stillt ut ved en rekke anerkjente gallerier i inn- og utland. Sørensen har flere større utsmykningsoppdrag i prosess. Han jobber med alt fra store, kostbare installasjons- og skulpturarbeider til mindre skulpturer og tegninger. De siste fire årene har han jobbet mye med treverk som materiale, og utstillingen ved Fylkesgalleriet har en hovedvekt på disse arbeidene. Selv om enkeltverk har vært utstillt ved en rekke norske gallerier samt gallerier i Tyskland og Slovakia, er det altså første gang alle nylige serier og enkeltverk vises samlet og i sammenheng. Utstillingen blir således en mulighet for både kunstneren og publikum å beskue resultatet av en langvarig prosess og intensiv prosess. Den nøytrale tittelen ”Nye skulpturer” henviser til en  ”vareopptelling” i en kreativ pågående prosess. Til 30.05.12