14.01.12 GJERT ROGNLI

Menneskets motsetningsfylte forhold til naturen er et sentralt tema i Gjert Rognlis separatutstilling ”The Forgotten Place”

Utstillingen viser store fotografier, skulptur, og en splitter ny video. Gjert Rognli konfronterer oss med brutale avbildninger av dyr og fugler fremstilt som temmet, slaktet, eller korsfestet. De ulike kunstverkene inneholder bisarre samspill mellom mennesker og dyr. I enkelte verk poserer kunstneren selv, naken, med avkappede reinsdyrhoder, eller med et fast grep om lenken til en geitebukk med svart munnkurv av lær. Fremstillinger som bringer oss som betraktere tettere innpå liv og død.

Utstillingen, som har fått tittelen, ”The Forgotten Place”, virker både skremmende og forlokkende. Kontrasten er stor mellom de ubehagelige skildringene av dyrisk og maskulin råskap, og de forførende fargerike fremstillingene av et potensielt gåtefullt landskap.

Fra et glemt sted ønsker Gjert Rognli å gi oss et visuelt budskap om en kritikkverdig utvikling i hvordan vi mennesker lever våre liv. Lar vi oss påvirke av kunstnerens vakre sammenstillinger av mystikk og brutale virkeligheter? Mens vi bestemmer oss tikker tiden av gårde til naturens evige rytme av skyllende bølger innover stranden. Til 22.02.12