Formidlingstilbud

Kunstmuseet NordTrøndelag sitt formidlingstilbud har fokus på å skape verdifulle møter mellom publikum og kunst. Vi tilbyr omvisninger og verksteder for skoler, barnehager, bedrifter og privatpersoner.

Skoler i Trøndelag kan melde seg på vår DKS-produksjon Fargemysteriet, hvor vi utforsker farger med inspirasjon fra Johs. Rian sin spennende kunst.

Barn og unge er velkommen til å være med på Lørdagsverksted, en lørdag i måneden. Her inspireres vi av våre aktuelle utstillinger i valg av tema, teknikk og/eller materiale.

På slutten av året vises et utvalg av barnas kunst i den årlige Barnekunstutstillingen.

Omvisning

Vi tilbyr omvisninger på våre aktuelle utstillinger. Kanskje vil du vite litt mer om Rian eller Warhol, da er det bare å booke inn en omvisning. Kanskje vennegjengen eller foreningen har lyst til å gjøre noe annerledes, bli med på omvisning!

Verksted

Ved booking av omvisning av utstillingen Visuelle Nabolag kan dere i tillegg booke verkstedet «Kurator for en dag». Etter at vi sammen har sett på og snakket om utstillingen, setter dere sammen deres egne miniatyrutstillinger. I dette verkstedet er det fokus på samtale og refleksjon rundt det vi ser, hvordan kunst forteller historier og hvordan kunst sammen sier noe om vår historie og samtid.

Barnehage og skole

For barnehager og skoler har vi egne tilbud med besøk i utstilling + tilhørende verksted. Vi utarbeider også verksteder på bestilling.

Barnehage og 1-4. trinn: Kunstner og kurator for en dag

70 min, omvisning + kunstverksted

Vi ser sammen på og snakker om utstillingen Visuelle Nabolag, for så å gå til vårt verksted hvor barna/elevene får lage sin egen kunst å sette opp i miniatyrutstillinger.

5-7. trinn: Kunstner og kurator for en dag

90 min, omvisning + kurator for en dag + kunstverksted

Vi ser sammen på og snakker om utstillingen Visuelle Nabolag, for at så snu Visuelle Nabolag på hodet med nye måter å sette sammen kunsten i miniatyrutstillinger. Vi besøker i tillegg vårt verksted hvor vi lager kunst inspirert av noe av kunsten i Visuelle Nabolag.

8-10. trinn og VGS: Kurator for en dag

70-90 min, omvisning + Kurator for en dag

Etter at vi sammen har sett på og snakket om utstillingen, setter dere sammen deres egne utstillinger. Vi jobber med modeller av utstillingsrom og miniatyrer av verkene representert i Visuelle Nabolag. I dette verkstedet er det fokus på samtale og refleksjon rundt det vi ser, hvordan kunst forteller historier og hvordan kunst sammen sier noe om vår historie og samtid.

For booking ta kontakt med vår museumspedagog [email protected]

Yvonne og Frida ønsker dere velkommen!