Barmen og Brekke er et samarbeidsprosjekt mellom Per Tore Barmen og Siri Brekke. Barmen er utdannet med svennebrev i treskjæring og som ingeniør i 3D modellering. Brekke har bakgrunn i folkekultur- og produktdesignstudier, og har hovedfag i keramikk fra Kunsthøgskolen i Bergen. Samarbeidet startet i 2015 og er tuftet på deres felles interesse for håndverk, material og tradisjonelle teknikker.

 

Strandval Pottemakeri ligger i Nærøy kommune i Ytre Namdal, og ble etablert i 1986 av keramikerne Bente Høydahl og Per Arne Sørli. Strandval Pottemakeri benytter steingodsleire og porselen i sine arbeider, og det arbeides med dreiing, ulike håndbyggingsteknikker og støping.

 

Åse Føinum er utdannet ved SHKS i Oslo og har hatt eget verksted siden 1964. I 26 år drev hun Pottemakergården i Grong sammen med ektemannen Oluf. Åse lager mest bruksrettet keramikk og har hatt mange separatutstillinger gjennom sin karriere. Hun står også bak flere store utsmykkingsarbeider i offentlige bygg i Trøndelag. Kunstnerparet er i dag bosatt på Hvaler i Østfold, hvor de driver Føinum Kunst Glass og Keramikk.

 

Liv Aursand har fem års fagutdanning fra kunstskoler i inn og utland, og tok keramikereksamen ved Bergen Kunsthåndverkskole i 1972. Liv har arbeidet som keramiker i over 30 år, og har en lang og imponerende CV. Til daglig jobber hun i eget verksted på Haugen Keramikk i Overhalla.

 

Oluf Føinum arbeider med både glass, foto og akvareller. Oluf er kjent for mange namdalinger etter å ha drevet Pottemakergården i Grong i nesten 30 år sammen med kona Åse. Han har gjort mange større offentlige utsmykkinger, og hatt en rekke utstillinger i inn- og utland. Oluf har vært på mange reiser til Afrika, noe som preger fargebruken i arbeidene hans.

 

Kristine Bjaadal har MA i Design fra Kunsthøgskolen i Oslo, og kombinerer det funksjonelle med det skulpturelle i sine arbeider. Hun har deltatt på flere utstillinger i utlandet og fått stor oppmerksomhet for sitt design, både her hjemme og internasjonalt.

iLagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre