Omtrent 60 fremmøtte var tilstede da vi lørdag 20. januar ønsket velkommen til åpningen av jubileumsåret. Dagen startet med buss-seminar fra
Trondheim, hvor flere aktører holdt innlegg på veien opp til Namsos. Etter ankomst til Kunstmuseet var det avduking av det monumentale tekstilverket til Aiko Tezuka med tittel Thin Film, Underground Forest og Emma Waltraud Howes sine skulpturer Meaningless Gestures, som er installert i Riangalleriet.

Kunstmuseets første gallerileder, Trix Scherjon, holdt den offisielle åpningstalen og Brit Tønne Haugan fra Hovedutvalget for Kultur overrakte gratulasjonshilsen fra nye Trøndelag fylke.

Etter den offisielle åpningen var det duket for kunstnersamtale om broderi som historiske spor, med kurator Maria Veie Sandvik, kunstner Aiko Tezuka og daglig leder i Nord-Trøndelag Folkedraktsaum Berit Bjerkem.

Til slutt fikk publikum delta i en stemningsfull og sanselig kunstopplevelse gjennom performancen Jeg Hører Deg med Liv Kristin Holmberg og Håvard Kalseth.

Vi takker kunstnerne og publikum for en flott start på feiringen av jubileumsåret 2018!

Åpningstale ved Trix Scherjon

Sara Cornelia Greiff, Aiko Tezuka, Maria Veie Sandvik, Emma W. Howes og Berit Bjerkem

Aiko Tezuka`s monumentale tekstilverk Thin Film, Underground Forest

Meaningless Gestures av Emma Waltraud Howes