«Förlorar du tingens namn så förlorar du också kunskapen om dem»

Carl von Linneé

Biotop brukes i økologien om lokalitetstyper med karakteristiske plante- og dyresamfunn. På samme måte som habitat er stedet der en art finnes, er biotop stedet der et spesielt samfunn av arter finnes.
På denne utstillingen vises bearbeidelser av materialer fra museets samling, og arbeider med utgangspunkt i kunnskap knyttet til oppveksten.

Gerd Tinglum er utdannet i Tyskland, Norge og Japan og er professor i maleri ved Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen. Hun har vært rektor ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen og dekan ved Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen.

De siste årene har kunstneren hatt utstillinger på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Kunstnernes Hus og Kunsthallen Brandts. Hun er representert i Nasjonalmuseet, KODE, Trondheim Kunstmuseum, Telenors kunstsamling, og hun har realisert flere arbeider for kunst i offentlig rom, senest ved Universitetssykehuset i Oslo, Mortensrud psykiatriske sykehus, og for Den norske ambassaden i New Dehli.

Utstillingsperiode: 25.08. – 27.10.18